Palm Treo 750

informace, tipy, rady, návody

  • Archiv

Nová ROM WM6.1 – česká!!!

Posted by Endymion on Pátek, 23. ledna, 2009

Na serveru www.xda-developers.com se od uživatele Veisena objevila nová ROM pro Palm Treo 750. Jedná se o českou WM6.1 ROM založenou na ROM z Kaiseru! Jelikož to je asi jediná česká WM6.1 ROM, tak jsem se ji rozhodl vyzkoušet.  ROM má řadu skvělých výhod, ale také  nedostatky.

Zde je shrnutí prvních dojmů:

+ velice rychlý start i rychlý chod zařízení

+ kolem 60 MB volné paměti

+ HTC Home, WM5Storage, REgedit, BTfix atd. jsou již v ROM a jsou plně funkční

+ nemusí se upravovat dialer, naopak jdou upravovat sofkeys

+ lze namapovat krátký stisk Side Buttonu

– v Settings není položka USB to PC a tedy nelze odškrtnout Enable advanced network functionality, a proto se nelze připojit přes Activesync

UPDATE: vyřešeno – stáhněte si zde: http://www.sendspace.com/file/u8euds dva adresáře, které uložte někam do PDA (klidně i na kartu) a poté spusťte soubor UsbtoPc.exe a odškrtněte položku Enable advanced network functionality. Poté se již lze pomocí activesync připojit k PC.

– nelze měnit podsvícení obrazovky

UPDATE: vyřešeno – stáhněte si zde:  http://www.sendspace.com/file/phhc0z  aplikaci MVBklight. Nainstalujte ji a s její pomocí již můžete měnit podsvícení displeje.

– nefunguje mě podsvícení kláves

UPDATE: vyřešeno – díky uživateli k101d z www.xda-developers.com se podařil vyřešit i problém s podsvícením klávesnice. Stačí do registru přidat tento klíč: HKCU/ControlPanel/Backlight/QKeyLedBrightness  a jeho hodnotu nastavit např. na 2 (větší intenzita podsvícení).  Změnou hodnoty klíče v HKCU/ControlPanel/Backlight/QKeyLedTimeout nastavujete čas, za který se podsvícení vypne.

Po vyřešení problémů se tato ROM stává jasným favoritem pro české uživatele Trea 750!  ROM lze stáhnout zde: http://uloz.to/1199478/flasher1.rar

Instalaci ROM proveďte např. pomocí HTC Kaiser CustomRUU – ke stažení zde: http://www.sendspace.com/file/3boa9v

Zdroj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=464289

Jedna odpověď to “Nová ROM WM6.1 – česká!!!”

  1. DarkManCZ said

    Sleduji tvé diskuse na XDA foru a jsem rád, že někdo ochotně předává informace (důležité) dál.

    Také jsem nahrál tuto ROM a potřeboval bych poradit s tímto:

    – Nastavení vypnutí podsvícení displaye
    Pokud zařízení zamknu,nebo jinak vypnu, display se mi vypne asi po 2 minutách, zkoušel jsem si hrát s registry a nemohu nalézt správný klíč, systémové nastavení mi nabídne vypnutí po 30 sekundách,ale telefon neustále zhasne po dlouhé době…. Je to neusporné na baterii.

    – Chybí mi SMS manažer a Manažer na kontakty ze SIM,
    Chtěl bych z předchozí zde zveřejněné verze používat ten prográmek se šipkama na posílání SMS, tento je takovej nic moc, tamten byl lehčí na oko.

    Jinak jsem též s touto ROM spokojen, Angličtina mi nevadí (pouze překlad z ang. do čj mi jde – zpět ne… 🙂 ) ,ale čeština je čeština…. 🙂

Napsat komentář